Kosten

De praktijk heeft contracten afgesloten met de volgende gemeentes: Eindhoven, Nuenen, Geldrop-Mierlo, Son en Breugel, Waalre, Best, Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Heeze-Leende, Valkenswaard en Veldhoven. Als u woonachtig bent in 1 van deze gemeentes, dan wordt behandeling binnen deze praktijk vergoed vanuit de jeugdzorgwet. Hiervoor is een verwijzing van de huisarts of van het CMD van de gemeente nodig.
Daarbij is het goed om te weten dat de overheid bepaald heeft dat bepaalde onderzoeken buiten de vergoedingsregeling vallen. Dit geldt voor een onderzoek naar de intelligentie en het onderzoek naar dyslexie (met uitzondering het onderzoek naar ernstige enkelvoudige dyslexie) en dyscalculie. Als er onderzoekskosten zijn die niet vergoed worden, bespreek ik dat altijd vooraf.

Hieronder vind je alle tarieven als je kiest voor een onderzoek op eigen kosten. Je hebt voor een particulier onderzoek geen doorverwijzing nodig.

Kennismakingsgesprek (telefonisch): gratis

Neuropsychologisch onderzoek gericht op informatieverwerking en leervermogen:

  • Intelligentie-onderzoek : 550 euro
  • Onderzoek naar de informatieverwerking en het leervermogen (taalfuncties, concentratievermogen, geheugenfuncties en visueel-ruimtelijke vaardigheden) : 600 euro
  • Onderzoek naar het didactisch functioneren:
    • Lezen (dyslexie): 550 euro, 700 (inclusief IQ)
    • Rekenen (dyscalculie): 650 euro, 800 (incl IQ)

Begeleidend oudergesprek (45 minuten): 95 euro

EMDR-sessie (45 minuten): 95 euro

Alle onderzoeken zijn inclusief, bestuderen van eerdere onderzoeksgegevens en schoolgegevens, een adviesgesprek en een eindrapportage.  

Praktijk Neurortho-jeugd
Provincialeweg 44
5503 HG Veldhoven
tel: 040-2306842
info@neurortho-jeugd.nl